Go to English version

Kammagiitta – Fri for Mobberi

Den grønlandsk tilpassede version af Fri for Mobberi hedder Kammagiitta – Fri for Mobberi og blev officielt lanceret i Grønland den 11. september 2011. I dag er antimobbeprogrammet udrullet til institutioner og skoler i hele Grønland.

Samarbejdet om antimobbeprogrammet tog sin begyndelse i 2009, da de grønlandske myndigheder efterspurgte konkrete værktøjer – og fandt interesse for Mary Fondens og Red Barnets antimobbeprogram Fri for Mobberi.

Mary Fonden, LEGO Fonden, Red Barnet, kommunerne, KANUKOKA og Naalakkersuisut har samarbejdet om virkeliggørelsen af Kammagiitta – Fri for Mobberi, der er tilpasset grønlandsk kultur, tradition og ikke mindst sprog. Under tilblivelsen har Mary Fonden, Red Barnet og LEGO Fonden stillet midler, ressourcer og erfaringer til rådighed i tæt samarbejde med grønlandske fagpersoner.

Programmet anses af den grønlandske regering som en væsentlig del af den grønlandske indsats for at skabe bedre børneliv.

Vi er nødt til at have en national mobbestrategi, både for børn, på arbejdspladser og i det offentlige, og Kammagiitta – Fri for Mobberi er et rigtigt godt sted at starte for børnene.

Palle Christiansen ved lanceringen af antimobbeprogrammet i 2011

Mobning og Trivsel

Mobning og mistrivsel hænger sammen. Når et barn bliver mobbet, mistrives det. Og når en børnegruppe ikke trives, er der stor risiko for, at der opstår mobning og social isolation. Trivsel i børnegruppen handler om at give alle børn de rette redskaber og værdier, så tolerance og fællesskab er i fokus. Derfor hænger arbejdet med at forebygge mobning uløseligt sammen med at fremme trivsel og inklusion.

Se mere om Mary Fondens indsatsområde Mobning og Trivsel