> English

Seneste nyt


07.04.2017

Løb med på årets Fri for Mobberi Børnestafet

Der er lagt op til masser af sjov, når startskuddet igen går til Mary Fonden og Red Barnets Fri for Mobberi Børnestafetten 2017.

Det populære løb mod mobning finder i år sted:

  • Lørdag den 27. maj klokken 10 i Mindeparken i Aarhus
  • Lørdag den 10. juni klokken 10 i Fælledparken i København

Ruten er en kilometer, og løbet foregår ved, at børnene sendes af sted i tre forskellige startgrupper med en lille bamse som stafet. Når de har gennemført distancen, afleverer de bamsen og får en medalje.

Tilmelding
Det koster 125 kroner per barn at deltage + gebyr. Prisen inkluderer en løbebluse fra WHEAT, et Fri for Mobberi-armbånd, en medalje, frugt, vand og et Anders And-blad. Forældre løber gratis med.

Alle børn mellem 0-13 år kan deltage, og man skal ikke stille med et stafethold. Børn, der gerne vil løbe sammen, skal tilmeldes individuelt, men afhente startnumre og løbebluser sammen.

En dag fuld af underholdning og sjove aktiviteter
Traditionen tro er Fri for Mobberi Børnestafetten en festlig markering af det alvorlige budskab:

Det er aldrig i orden at mobbe, og alle har ret til en plads i fællesskabet.

I år underholder bl.a. det musikalske makkerpar Ole Kibsgaard og Kaya Brüel, Jacinta fra Ramasjang og Kalles Store Trommeshow i Aarhus. I København kommer bl.a. sangerinden Alberte, Amanda fra MGP og Hr. Skæg. Se hele programmet.

Musikpædagog Anders Bøgelund bidrager til underholdningen med sange fra Fri for Mobberis rytmikprogram. Der er også masser af andre sjove aktiviteter på pladsen til årets Fri for Mobberi Børnestafet. Kom blandt andet og få en Fri for Mobberi-tatovering, lær at finde rytmen med fødder, hænder, rytmepinde, spande og meget mere i tromme-workshops med Stomp i Aarhus og Body Rhytm Factory i København, leg med kæmpe sæbebobler, besøg Red Barnets naturvejledere eller slå jer ned ved tegnebordene.

Mary Fonden og Red Barnet står bag Fri for Mobberi Børnestafetten. Løbene afvikles i samarbejde med Sparta og Aarhus 1900 Atletik/Motion. DHL og WHEAT er sponsorer på dagen.

Se billeder fra Fri for Mobberi Børnestafetten 2016 

Få nyheder om Børnestafetten 2017 på Børnestafettens Facebookside i Aarhus og Børnestafettens Facebookside i København og i Fri for Mobberis nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig på friformobberi.dk. Du kan også følge med på Instagram under hashtagget #børnestafetten2017.

Om Fri for Mobberi
Mary Fonden og Red Barnet står bag Fri for Mobberi, der er et landsdækkende antimobbeprogram til børn i 0-8-årsalderen. Fri for Mobberi er ude i hver anden børnehave og i cirka 40 % af alle skoler/SFOer i Danmark.

Fri for Mobberi støttes økonomisk af Ole Kirk's Fond.

Læs mere på friformobberi.dk

Mobning og Trivsel

Mobning og mistrivsel hænger sammen. Når et barn bliver mobbet, mistrives det. Og når en børnegruppe ikke trives, er der stor risiko for, at der opstår mobning og social isolation. Trivsel i børnegruppen handler om at give alle børn de rette redskaber og værdier, så tolerance og fællesskab er i fokus. Derfor hænger arbejdet med at forebygge mobning uløseligt sammen med at fremme trivsel og inklusion.

Se mere om Mary Fondens indsatsområde Mobning og Trivsel
Når pædagoger, lærere og forældre sammen sætter fokus på det gode børnefællesskab og på at lære børn og unge, at mobning er uacceptabelt, så virker det...
Kronprinsessen hyldede partnerskabet og brede alliancer i arbejdet med at bekæmpe komplekse sociale...
Vores samarbejde med MH24 - Mikkel Mod Mobning har knopskudt, og vi har netop lanceret Antibulli-prisen...
mary_fonden "I rygsækken blev jeg rigtig glad for lego batman bamsen, som gav mig tryghed, da det hele var svært. Dagbogen har jeg tegnet min situation i, som hjælper mig med at forstå og bearbejde min situation. Bogen "Den her bog elsker dig" giver mig en masse grin og gode snakke med min mor." ..... Postkortet kommer fra et af de knap 2.000 børn, som hvert år flytter på krisecenter med sin mor. Alle børn på krisecentre i Danmark, Grønland og på Færøerne får en rygsæk fra Mary Fonden og #olekirksfond. Rygsækken rummer det mest nødvendige, som et barn kan savne, når han eller hun flytter på krisecenter – lige fra et håndklæde og hårbørste til en dagbog, lidt legetøj og en bamse. Rygsækken fungerer også som et pædagogisk værktøj for krisecentrenes børnemedarbejdere og bliver brugt til at sætte gang i den svære samtale med barnet om oplevelserne i hjemmet. #allebørnharrettiletlivudenvold #rygsækketilbørnpåkrisecentre #stopvoldmodbørn
mary_fonden Tusindvis af børn har gennem årene haft en fest i det gode børnefællesskabs navn til de årlige Fri for Mobberi​ Børnestafetter, som vi holder i København og Aarhus. I sidste måned var det de færøske børns tur til tage bamsestafetten og løbe en kilometer mod mobning til 'Bamsurenning' (Bamseløb) i det nordatlantiske 🇫🇴. Fri for Mobberi blev i marts i år lanceret på Færøerne under navnet 'Betri Vinir' (Bedre Venner). Det er den færøske NGO #Barnabati​, som i samarbejde med Mary Fonden og @redbarnetdk ​har tilpasset det danske antimobbeprogram til færøske forhold, og som også står bag det færøske Bamseløb. #friformobberi #betrivinir #børnestafetten2018 #bamseven #alleharrettilathøretil #forebyggelseerbedst
mary_fonden 🍁📚Efterårsferien nærmer sig - og dermed måske også lidt ekstra tid til varm kakao og højtlæsning sammen med børnene i familien 🍁📚. Vores projekt LæseLeg, der støtter børns sproglige udvikling i dagtilbud og indskolingen, har 10 gode råd til, hvordan du også som forælder og bedsteforælder kan læse SAMMEN med dine børn eller børnebørn i stedet for at læse for dem. Det hjælper dem nemlig til at udvikle et stort og nuanceret sprog. Her er de første tre råd: 1) Læs sammen med dit barn At læse sammen med adskiller sig fra at læse for. Når du læser sammen med dit barn, afbryder I oplæsningen og taler om ord, historie og illustrationer undervejs og efter snip, snap, snude. 2) Vær til stede De fleste har oplevet, at tankerne flyver, når de læser højt. Bliv i læseoplevelsen sammen med dit barn. 3) Begynd tidligt Fra dit barn er 9-10 måneder har det glæde af små bøger. Kig i bøgerne og sæt ord på – men kun så længe dit barn er interesseret. Fra dit barn er godt to år, kan I læse bøger med lidt tekst. Tanken bag det hele er, at børn har brug for at kunne udtrykke sig for at være en del af børnefællesskabet, og følgeforskning viser, at LæseLeg netop giver sproget vokseværk. Find resten af de gode råd på laeseleg.dk (link i bio). #alleharrettilathøretil #givsprogetvokseværk #læseleg #tidligindsats 📷: Steen Brogaard
mary_fonden Er du begyndt at tælle ned til jul? Det er vi. Hvert år på denne tid mødes vi med vores faste bureau MOTOR Agency og taler julehilsen. Og hvert år tryller kreativ direktør Carsten Michelsen et nyt fint og julet format frem. Julehilsner luner. Men det gør hilsner uden for højtiderne også. Så hvis du ikke helt er nået til det med julen endnu, så er det måske tid til at sende en hilsen til en, du tænker på ... helt uden julen som anledning. Foto: Mary Fonden ©
mary_fonden Kære lærer Gode fællesskaber og høj trivsel i skolen giver gode børneliv. Vi vil gerne sige TAK til dig, fordi du hver dag arbejder for, at vores børn bliver klogere - både fagligt og socialt. God international lærerdag! #lærerensdag #lærerensdag2018 #forebyggelseerbedst #friformobberi #indskoling