Go to English version

Aktuelt


22.11.2012

Netwerk på Falkonergården

Festsalen på Falkonergården Gymnasium på Frederiksberg var rammen om en festlig formiddag, hvor Mary Fondens og Ventilens nye projekt blev markeret. Falkonergården er et af de første 17 udvalgte gymnasieskoler, der gjort studiestarten nemmere og mere tryg ved at bruge Netwerk i deres 1.g-klasser.

Netwerk

Taler, oplæg, oplæsning fra stile om ensomhed og en særlig seance af DR's radioprogram Tværs på scenen var en del af programmet, da det blev markeret, at projekt Netwerk nu er klar til at blive udbredt til flere ungdomsuddannelser.

Falkonergårdens Gymnasium har som en af testskolerne brugt Netwerk i deres 1.g-klasser siden studiestarten i 2012. Erfaringerne har været rigtig gode. Konkrete redskaber som makkerskabsgrupper og klassekonktrakter har skabt en tryg studiestart og en god klassekultur.

Netwerk er støttet af  Lauritzen Fonden.

Ensomhed

Vi føler os alle ensomme en gang imellem – det er en naturlig del af livet. Men når ensomheden går fra at være kortvarig og situationsbestemt til at være vedvarende, så bliver ensomheden skadelig for vores helbred og for vores sociale liv. Langvarig ensomhed er skadelig for vores krop og kan helt ødelægge vores sociale kompetencer. Trods de store menneskelige omkostninger er ensomhed stadig et overset problem.

Se mere om Mary Fondens indsatsområde Ensomhed